NATO sender 4.000 soldater til Østersøen mod Rusland

robert_work_nato_stoltenberg

– Oprustningen er en reaktion på den øgede russiske aktivitet omkring Baltikum, siger den amerikanske viceforsvarsminister Robert Work under sit besøg i NATO-hovedkvarteret i sidste uge. Her sammen med NATO generalsekretær nordmanden Jens Stoltenberg. Foto: NATO.


WARSZAWA: Wall Street Journal skriver, at 4.000 soldater vil blive sendt til NATO’s østlige flanke for at modstå russiske provokationer.


De russiske aggressioner omkring grænserne til NATO, har ifølge kilder til det troværdige dagblad Wall Street Journal, fået alliancen til at sende 4.000 soldater til de baltiske lande og Polen.

Den amerikanske viceforsvarsminister Robert Work bekræfter overfor avisen, at der finder en NATO oprustning sted.

Amerikansk vrede

– Oprustningen er en reaktion på den øgede russiske aktivitet omkring Baltikum – Litauen, Letland og Estland – hvor spændingerne har været stigende, siger Robert Work.

– Russerne har gjort mange ting lige op og ned af vor grænser, og med mange tropper, siger den amerikanske viceforsvarsminister.

– Set med vore øjne, er der tale om en overordentlig provokende adfærd, siger Robert Work.

Tre lande bag

USA vil sandsynligvis levere to bataljoner til indsatsen, og resten bliver med britiske og tyske soldater, siger anonyme embedsmænd til avisen.

Provokerende flyvninger

I de seneste uger har russiske jagerfly udført aggressive manøvre mod et amerikanske krigsskib, der samarbejder med polakkerne i Østersøen, oplyser amerikanske embedsmænd. En russisk jagerfly var 30 meter fra et sammenstød.

Angreb på NATO

– Endnu en gang står vi med provokerende handlinger, der viser en aggressiv holdning overfor hele NATO alliance, siger den polske viceforsvarsminister Bartlomiej Misiewicz.

– At forholde sig passivt til den slags handlinger, er kun en belønning for angriberen, siger den polske viceforsvarsminister til nyhedsbureauet PAP.