Nedtælling til Polens EU-formandskab

  prezyd

  I går var der 100 dage til det polske formandskab i EU, og en ny hjemmeside vil orienterer om det polske formandskab fra 1. juli til 31. december. Foto: polennu.dk.


  WARSZAWA: 1. juli overtager Polen formandskabet i EU. Ny hjemmeside og Facebook gruppe fortæller om aktiviteterne under det polske formandskab.


  Den 1. juli 2011 overtager Polen formandskabet EU, og bliver dermed vært for en lang række møder og arrangementer med europæiske og internationale politikere.

  Live transmission på Facebook

  Polakkerne kunne i går, da der var 100 dage til formandskabet, følge præsentationen af planerne under formandskabet live fra Warszawa Universitet, hvor den polske Europaminister redegjorde for de polske prioriteter. Polakker kunne også stille direkte spørgsmål til ministeren via Facebook.

  EU-formandskabs prioriteter

  Den polske minister, Mikolaj Dowgielewicz, gennemgik de polske prioriteter: EU’s indre marked, forholdet til Asien, energipolitik, fælles sikkerheds-og forsvarspolitik, forhandlingerne om budget for 2014 – 2020 og uddannelse i EU.

  Universitets debat

  Introduktionen til formandskabet blev fulgt op af en tv-debat mellem eksperter fra polske universiteter, der blev sendt direkte fra Jageillonski Universitetet i Krakow, Marie – Curie Sklodowska Universitet i Lublin, Universitet af Warmia-Mazury i Olsztyn, Adam Mickiewicz Universitetet i Poznan, og Wroclaw Universitet.

  Den 1. januar 2012 overtager Danmark formandskabet i EU efter Polen.

  LÆS MERE
  Eksternt link:
  Polens EU-formandskab webside