Novo Nordisk i Kalundborg vil finde ingeniører i Polen

  novo_nordisk_polen_polennu

  Det koster millioner hvert år, at Novo Nordisk ikke kan få arbejdskraft. Nu går den danske medicinalgigant på jagt efter ingeniører i Polen og Tyskland. Foto: Novo Nordisk.


  KALUNDBORG: Novo Nordisk kan ikke finde egnet arbejdskraft i Danmark, og søger nu ingeniører fra Polen og Tyskland.


  Højtuddannede medarbejdere fra Polen og Tyskland skal være med til øget produktionen på Novo Nordisk i Kalundborg. Mangel på arbejdskraft koster årligt fabrikken et tocifret millionbeløb, skriver Ingeniøren.

  Søger i Polen

  Inden for kort tid vil virksomheden derfor begynde at søge efter ingeniører i Polen og Tyskland, oplyser Michael Hallgren, produktionsdirektør på Novo Nordisk i Kalundborg, der har 100 ubesatte ingeniørstillinger.

  Ikke vant til

  – At rekruttere internationalt er ikke noget, vi har tradition for at gøre i Kalundborg. Men problemet med mangel på arbejdskraft har nået et omfang, hvor det påvirker vores mulighed for at eksekvere. Vi kan ganske enkelt ikke gennemføre optimeringsprojekter i den hastighed, vi ønsker. Det koster os et tocifret millionbeløb hvert år, at vi ikke henter de nødvendige besparelser på driften, siger Michael Hallgren.

  – Man skal ikke undervurdere effekten af, at vi får ansatte med erfaringer fra andre lande, siger Michael Hallgreen til Ingeniøren.

  80 på to år

  Målet er at få ansat 20 udenlandske ingeniører i 2016 og yderligere 60 i 2017. Det er især medarbejdere med kompetencer inden for biokemi, kemi og it samt maskingeniører og farmaceuter, som Novo Nordisk efterspørger.

  Lettere tilpasning

  Novo Nordisk arbejder sammen med Kalundborg Kommune om at sikre, at udenlandske medarbejdere får nemmere ved at integrere sig i Danmark.