Ny A2-motorvej til Tyskland slår revner

  Der er de senere år blevet bygget 1.400 km ny motorvej i Polen. Nu slår A2-motorvejen allerede revner. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Den nye A2-motorvej til Tyskland, der bl.a. skal sikre adgangen til EM 2012 i fodbold til sommer, slår allerede revner.


  Det er allerede kommet revner i den nye motorvej mellem Tyskland og Polen ved Konin og Swiecko. Den nyåbnede motorvejstrækning har kostet 17 millioner zloty og er de sidste 2 km af strækningen, der skulle til, for at fuldende A2 motorvejen.

  Kræver reparation

  Strækningen kan ikke klare vinteren med de store revner, og det bliver nødvendigt at foretage reparationer af vejen i foråret 2013.

  Påvirker ikke sikkerheden

  Anna Jakubowska fra Generaldirektoratet for Nationale veje og Motorveje siger til dagbladet Dziennik, at revnerne ikke påvirker sikkerheden eller komforten for bilisterne.

  Vigtig for EM 2012 fodbold

  A2-motorvejen bliver den vigtigste mellem Tyskland og Polen i forbindelse med EM 2012 i fodbold, der fløjtes i gang i Warszawa den 8. juni.

  Under halvdelen

  Andrzej Adamczyk, der er medlem af Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) siger til polsk radio, at der i 2007 blev søsat planer om at bygge 3.200 km motorvej.

  – Fra så store planer, til at nu kun 1.400 km står færdig, er for dårligt siger han til polsk radio.

  Problemer

  Det har været mange problemer med A2 motorvejen. Et kinesisk konsortium, Covec, måtte i juni give op, da polske entreprenører frøs dem ude, med den konsekvens, at det kinesiske selskab gik konkurs.