Ny aftale om grænsen mellem Polen og Danmark

Grænsen mellem Polen og Danmark er nu endelig fastlagt, efter at Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod har udstedt en bekendtgørelse, der er den sidste brik i den endelig formalisering af søgrænsen mellem Polen og Danmark. Her ses han sammen med HKH Kronprinsesse Mary og Polens tidligere præsident Lech Walesa. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Grænsen mellem Danmark og Polen er med en ny bekendtgørelse nu endelig blevet fastlagt. Se nyt kort her.


Al usikkerhed om den danske grænse til Polen er nu slut. Udenrigsminister Jeppe Kofod har udstedt en ny bekendtgørelse, som fastlægger Danmarks grænser til vands inden for 200 sømil, og for en særlig økonomisk zone i grænsevandet.

Klar til vind

Inden for denne zone har Danmark blandt andet eneret til udnyttelse af naturlige levende og ikke-levende ressourcer, etablering af kunstige øer med mere, oplyser Udenrigsministeriet.

Kort over grænser og økonomiske zoner mellem Polen og Danmark. Illustration: Udenrigsministeriet.

– Jeg er rigtig glad for i dag at kunne udmønte grænseaftalen med Polen i en ny bekendtgørelse. Og så er er det selvfølgelig ekstra glædeligt for mig personligt, at bekendtgørelsen som noget nyt fastlægger hele den økonomiske zone omkring Bornholm, siger Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod, der selv er fra Østersøen øen.

SE BEKENDTGØRELSEN HER

Bekendtgørelsen er en konsekvens af grænseaftale med Polen vedrørende farvandet syd for Bornholm, som trådte i kraft den 28. juni 2019.

Mere nyt fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.