Ny besøgsrekord for Auschwitz museum i Polen

Auschwitz_indgang_Polen_polennu

En af de mest berygtede udryddelseslejre under Anden Verdenskrig, Auschwitz-Birkenau markere 70 året for lejrens befrielse i januar. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


KRAKOW: Den tidligere nazistiske udryddelseslejr Auschwitz-Birkenau i Polen har i år slået sin egen besøgsrekord.


Interessen for den tidligere nazistiske udryddelseslejr Auschwitz-Birkenau i det daværende besatte Polen, er så overvældende, at museet igen kan notere besøgsrekord. Museet anslår at over 1,5 million mennesker i år har besøgt lejren, der ligger en times kørsel mod vest fra Krakow.

Otte år over en million

Museets talsmand Bartosz Bartyzel siger, at museet har tiltrukket mere end en million mennesker otte år i træk.

70 års jubilæum

Bartyzel mener, at det stigende antal besøgende skyldes det forestående 70 års jubilæum for den russiske befrielse af lejren, der finder sted den 27. januar 2015.

Den tidligere rekord blev sat i 2012, hvor 1.430.000 mennesker besøgte Auschwitz. Før 2001 var der under en halv million besøgende.

Bygget i 1940

Koncentrationslejren Auschwitz blev bygget af nazisterne i det besatte Polen i 1940, hvor de første fanger i lejren var polakker. I 1942 blev udryddelseslejren Auschwitz-Birkenau III taget i brug, og det betød døden for op mod 1,5 million mennesker, mange af dem jøder.