Ny dansk ambassadør på plads i Warszawa

  ny_dansk_ambassadoer_i_polen

  Danmarks nye ambassadør Ole Egberg Mikkelsen ved sit første møde med personalet på ambassaden i Warszawa. Fra venstre er det stedfortrædende ambassadør Mads-Emil Nygaard Stærk, førstesekretær Julie Herschend Christoffersen og ambassadør Ole Egberg Mikkelsen. Foto: Ambassaden i Warszawa.


  WARSZAWA: Danmarks nye ambassadør i Polen hedder Ole Egberg Mikkelsen og han havde sin første arbejdsdag i den polske hovedstad torsdag.


  Danmarks nye ambassadør i Polen, Ole Egberg Mikkelsen, havde første arbejdsdag på ambassaden i Warszawa torsdag. I dag, på den danske flagdag for danske soldater, er han i Szczecin for at markere dagen på den dansk-polsk-tyske base.

  Fra chefstilling

  Ole Egberg Mikkelsen har de seneste fire år været i ledelsen af det danske udenrigsministerium, hvor han har haft ansvaret for blandt andet Borgerservice og kommunikation. Han er medlem af Flygtningenævnet

  Fra Esbjerg

  Egberg Mikkelsen er født i Esbjerg og har læst statskundskab på Aarhus Universitet. Han har været ekstern deltids lektor på København Universitet i perioden fra 2000 – 2005.

  Vor mand i udlandet

  Mikkelsen begyndte i Danmarks Udenrigsministerium i 1987, hvor efter han var udstationeret flere steder for Danmark. I 1997 kom han til Finansministeriet, og var der indtil han kom tilbage til Udenrigsministeriet, og blev ambassadør i Syrien i 2005.

  Erfaren ambassadør

  I 2005 fik han sin ambassadør-debut i Syriens hovedstad i Damaskus, men havde også Jordan og Libanon som arbejdsområde.

  Brændte Dannebrog

  Egberg Mikkelsen var ambassadør i den syriske hovedstad, da der blev brændt danske flag af som reaktionen på karikaturerne af Mohammed i Jyllands-Posten.

  I 2009 kom han til Ankara i Tyrkiet som ambassadør, hvor han også var akkrediteret til Aserbajdsjan.

  Ridder af Dannebrog

  Ole Egberg Mikkelsen er ridder af Dannebrog, og gift med Anne-Marie Pretzmann Mikkelsen, der er sygeplejerske. De har sammen tre voksne børn.

  Mere følger

  polennu.dk ønsker Ole Egberg Mikkelsen til lykke med jobbet, og vil snarest forsøge at få et længere interview med ham – Danmarks ambassadør i Polen fra 1. september.