Ny dansk-polsk aftale skal øge samarbejde

  martin_lidegaard_udenrigsminister_polen_danmark_marts_2015

  Den polske udenrigsminister, Gregorz Schetyna og hans danske kollega Martin Lidegaard har et tæt samarbejde. Billedet er fra en fælles rejse til Ukraine i marts. Privatfoto.


  BARCELONA: Polens og Danmarks udenrigsministre har underskrevet en ny dansk-polsk aftale om øget samarbejde på flere områder.


  I formiddag underskrev den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard og den polske udenrigsminister, Gregorz Schetyna, en aftale om at styrke det bilaterale samarbejde mellem Danmark og Polen.

  Flere arbejdspladser

  Aftalen sigter på at skabe flere og bedre resultater i det bilaterale samarbejde indenfor bl.a. politik og sikkerhedspolitik, miljø og energi, byudvikling, innovative og kreative industrier, arbejdsmarkedsforhold, forskning og udvikling, landbrug samt det digitale område, oplyser Danmarks Udenrigsministerium.

  Mange fælles interesser

  – Jeg er meget tilfreds med vores nye aftale med Polen. Vi har mange fælles interesser med Polen, der får stigende betydning i EU-samarbejdet. Derfor giver det god mening at styrke vores samarbejde, siger udenrigsminister Martin Lidegaard.

  Rejsekammerater

  – Vi har allerede i dag et godt samarbejde og rejser blandt andet senere i dag sammen til Georgien. Det er tredje gang, jeg besøger et land i det østlige Europa med min polske kollega, og det er meget værdifuldt. Vores forskellige baggrunde og perspektiver giver et stort udbytte og mulighed at samarbejde tæt om at bistå de østlige nabolande, siger Danmarks udenrigsminister.

  Barcelona aftale

  Aftalen blev indgået af den polske og danske udenrigsminister under et fælles besøg i Barcelona i dag, og begge ministre rejser senere sammen med den svenske udenrigsminister til Georgien.

  Seminarer om digitalisering

  Der er også planer om at arrangere seminarer om digitalisering i Warszawa og København, hvor der skal deles erfaringer på området, men andre og flere ideer er også i støbeskeen, oplyser udenrigsministeriet i København.

  SE AFTALEN
  polennu.dk: Læs hele aftalen her (engelsk)