Ny EM 2012-kritik af polsk fodboldforbund

Grzegorz_Lato_er_polsk_formand_for_EM_2012_og_en_af_Polens_bedste_fodboldspillere_gennem_tiderne

Formanden for det polske fodboldforbund, den tidligere landsholdsspiller Lato, er igen under kraftig beskydning i polsk presse. Arkivfoto.


WARSZAWA: Kun godt hver tredje billet til EM 2012 i fodbold (EURO 2012) udbydes til fodboldfans, resten har fodboldforbundet fordelt.


Kun 38 procent af de EM 2012 fodbold-billetter der er tildelt det polske fodboldforbund (PZPN), kommer de polske fodbold-fans til gode. Resten går til det polske fodboldforbund og polske sponsorer.

Kun til venner

De manglende billetter til de polske fans, har vakt store overskrifter i Polen, og PZPN formanden, Grzegorz Lato, hænges ud som korrupt.

– Lato har givet billetterne til sine venner, skrev tabloidavisen Fakt torsdag.

Halvt af hvert

Repræsentanter for den officielle fanklub for det polske fodboldlandshold, havde satset på at få halvdelen af billetterne fra PZPN.

Men kun 8.694 af de i alt 22.891 billetter som det polske forbund har fået, går til fansklubben.

Appel til UEFA

I en udtalelse til sportsavisen Przeglad Sportowy, forsvarede en trængt fodboldformand, Lato, at berolige de mange fans og den vrede presse.

– Vi har sendt et brev til UEFA om at få fat i de billetter til andre lande, der ikke er blevet afsat, sagde Lato.

Polen er til EM 2012 i fodbold i gruppe med Grækenland, Rusland og Tjekkiet. Åbningskampen den 8. juni 2012 bliver mellem Grækenland og Polen.