Ny erhvervsklub vil oplyse om dansk-polsk handel

  torben-brandi_dansk_polsk_erhverv_polennu

  Den tidligere rådmand og LO formand i Aarhus, Torben Brandi, er næstformand i den nystiftede erhvervsklub, Dansk Polsk Erhverv. Han har de senere år arbejdet med projektudvikling af byggerier, og han har været involveret i mange af de ny store prestigefyldte byggerier i Aarhus. Her er han fotograferet med den jyske hovedstad i baggrunden. Foto: Helene Bagger.


  AARHUS: Polen er et spændende land og et interessant marked som flere danske innovative virksomheder bør kigge nærmere på, mener initiativtagere til Dansk Polsk Erhverv.


  En ny dansk-polsk handelsorganisation har set dagens lys. En gruppe danskere med stor interesse for Polen og for samhandel med polakkerne har etableret Dansk Polsk Erhverv.

  Overset marked

  – Polen er et overset marked for mange små og mellemstore danske virksomheder, og den kendsgerning vil vi gerne ændre på, siger næstformanden for Dansk Polsk Erhverv, Torben Brandi om baggrunden for initiativet.

  Første arrangement

  Det første arrangement gennemføres tirsdag, når Danmarks tidligere ambassadør i Polen, Steen Hommel, fortæller om sine fire år i Polen og det polske marked. Arrangementet er støttet af Danmarks Udenrigsministerium, KMD Polska og polennu.dk.

  LÆS MERE
  Dansk Polsk Erhverv: 6/9 Steen Hommel, Udenrigsministeriet


  800 danske virksomheder

  – Selv om cirka 800 danske virksomheder har fundet vej til Polen, så er potentialet for danske innovative virksomheder på det polske marked langt fra udnyttet. Polen er inde i en rivende udvikling, og det giver nogle helt nye muligheder for udvikling og dansk kreativitet, siger Torben Brandi. Han tilføjer, at Polen allerede er Danmarks 9. største eksportmarked.

  Nye samarbejder

  – Vi vil udover at oplyse om de polske muligheder også søge samarbejde med universiteter i de to lande, og være bindeled mellem virksomheder, myndigheder og uddannelsesinstitutioner, siger Torben Brandi.

  Flere medlemmer

  Efter det første arrangement, vil initiativgruppen indlede jagten på nye medlemmer gennem flere events.

  – Vi har mærket stor interesse for initiativet fra starten, og i den kommende tid vil vi invitere til flere events, og vi vil især fra begyndelsen have fokus på it/teknologi, turisme og energi/miljø, siger Torben Brandi. Vi håber også at vores aktiviteter, vil få flere til at deltage og dele erfaringer, siger næstformanden.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Dansk Polsk Erhverv

  Næstformand med erfaring

  Torben Brandi er en erfaren herre. Han er tidligere rådmand i Aarhus Kommune, tidligere formand for LO Aarhus, tidligere formand for Dansk Cykelistforbund og han har arbejdet for Danfoss og senest hos et arkitektfirma, indtil han for fem år siden blev selvstændig med Torben Brandi Projektudvikling.

  Præg på Aarhus

  Som rådmand har han været en del af Aros museet i Aarhus, udvidelsen af musikhuset, ligesom han har været en drivende kraft ved byggeriet af det nye hovedbibliotek i Aarhus, DOK1, Filmbyen i Aarhus og det kreative område ved Godsbanen i Aarhus.

  Samarbejde og udvikling

  Han har i atten år været medlem af Aarhus Kommunes kontaktudvalg mellem byen, virksomhederne og organisationerne – og har derfor bred erfaring i samarbejde og ideudvikling.

  Glad for tilsagn

  – Jeg ser frem til vores første arrangement, hvor den vel nok mest vidende dansker om det polske marked, den netop afgåede danske ambassadør i Polen, Steen Hommel, vil fortælle om sine erfaringer. Vi er glade for at han har sagt ja, tak til at stille op til vores første arrangement, siger Torben Brandi til polennu.dk.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Dansk Polsk Erhverv