Ny flyforbindelse til polsk naturparadis

  masurien

  Masurien i det nordøstlige Polen betegnes også som de Tusinde Søers Land. I juli åbner en ny flyrute til området fra Warszawa, så naturelskere slipper for timevis af bilkøer på de polske veje for at komme til området. Arkivfoto.


  OLSZTYN: Polske LOT åbner ny flyforbindelse i juli til det naturskønne Masurien-område i det nordøstlige Polen. Der er forbindelse fra København.


  Det er en kendt sag, at det har været tidskrævende at komme til noget af Europas mest uberørte natur i det nordøstlige Polen i Masurien på de polske veje i området. Helt galt er det i turisthøjsæsonen, hvor søgning mod den smukke natur er allerstørst. Men en ny lufthavn, der er bygget på resterne af en tidligere militær lufthavn, er netop åbnet – og nu kommer der også ny flyrute fra Warszawa til området.

  Forbindelse fra København

  Forbindelsen er sat sammen, så danskere der rejser med det polske nationale luftfartsselskab LOT kan flyve fra København til Warszawa og med umiddelbar forbindelse videre til Szymany, hvor Olsztyn Masurien lufthavnen er bygget. En tur på samlet set cirka tre timer, oplyser LOT.

  Søers land

  Masurien er kendt for den smukke natur og de mange søer og floder. 20 procent af området er søer, og den største i området er på mere end 100 kvadratkilometer. Området kaldes også for de Tusinde Søers Land. Der er også en stor naturpark i området, som er total fredet. Området er populært blandt naturelskere og sportsfolk der vil prøve kræfter i naturen. Det er også her man kan møde mange sjældne vilde dyr og besøge den uberørte urskov i området, den eneste i Europa.

  Omskiftelig historie

  Masurien er et område der har haft en meget omskiftelig historie. I den tidlige middelalder var den bebo-et af preussere, men fra 1200-tallet og frem til 1525 var det var korsriddere der bestemte, hvorefter det kom under den polske konge. I 1600-tallet kom tatarerne til området, og epidemier udryddede store dele af befolkningen, der betød øget indvandring fra naboområderne. Pesten i Europa gav indvandring fra Vesteuropa og Tyskland i begyndelse af 1700-tallet, og området har været tysk indtil tiden efter Anden Verdenskrig, hvor det atter blev polsk.

  CIA fængsel

  Hvis man savner lidt nyere international spænding, når man skal på rejse, så er Szymany militære lufthav-nen det sted, hvor CIA sendte fanger fra Irak og Afghanistan i hemmelige fængsel og udsatte dem for ulovlige afhøringsmetoder i 2003.

  Rejs med udstyr

  Den nye flyforbindelse til den nye lufthavn åbner 2. juli, og LOT tilbyder at gæsterne kan medbringe sportsudstyr, golfkøller, dykkerudstyr og andet på rimelige vilkår.