Ny flyrute mellem Aarhus og Gdansk på vej

  Gdansk_lufthavn_runder_2_millioner_passagerer_i_år_2

  Aarhus Lufthavn får igen en direkte rute til Lech Walesa Airport i Gdansk. Sidste år lukkede Wizz Air en tilsvarende rute, trods stor interesse. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  GDANSK: Aarhus får igen en direkte flyforbindelse til Gdansk i Polen. Ruten ventes at få tre ugentlige afgange.


  Fra april måned bliver der igen en flyforbindelse mellem Aarhus Lufthavn og den polske havneby Gdansk. Det polske lavprisflyselskab Eurolot åbner tre ugentlige afgange på ruten, skriver check-in.dk.

  Stor interesse

  Sidste år startede det ungarsk ejede WizzAir, som er store i Polen, en rute mellem Aarhus og Gdansk. Selskabet lukkede ruten efter fem måneder, til trods for en høj belægning.

  Nu vil det polske lavprisflyselskab Eurolot, der er ejet af den polske stat, genoptage trafikken med tre ugentlige afgange fra april måned.

  Tre gang om ugen

  Der bliver afgang på mandage, onsdage og fredage. I første omgang skal der flyves med fly af typen ATR72 med plads til 64 passagerer, men på sigt forventes indsat et større fly af typen Bombardier Q400 NextGen på ruten, skriver check-in.dk.

  Billetpriserne starter ved 99 polske zlotys per enkeltrejse, skriver polske Gazeta.pl.

  Nye fly og ruter

  Eurolot har netop indgået en aftale om at anskaffe otte nye Bombardier Q400 NextGen fly, der skal leveres i løbet af første halvår af 2012. Herudover har selskabet option på yderligere seks fly af samme type.

  – Vi vil udvikle vort luftfartsselskab gennem nye regionale ruter, der skal betjenes med nye og moderne flytyper, siger Mariusz Dabrowski, der er administrerende direktør for Eurolot S.A.

  Internt i Polen

  Hidtil har Eurolot primært opereret polske indenrigsruter til og fra lufthavnene i Gdansk, Krakow, Wroclaw, Stettin, Poznan og Warszawa. Herudover flyves i samarbejde med LOT regionale ruter til Berlin, Frankfurt og München i Tyskland, Prag i Tjekkiet, Vilnius i Litauen, Lvov i Ukraine, Wien i Østrig og Poprad i Sloavkiet.

  Debut

  Ruten til Aarhus er dermed en af de første regionale ruter udenfor hjemmemarkedsområdet, som det polske luftfartsselskab giver sig i kast med.

  Eurolot S.A. har den polske stat som hovedaktionær med 62,1 procent af aktierne, mens det polske luftfartsselskab LOT ejer de resterende 37,9 procent.