Ny hjemmeside skal lære unge om Polen

  På hjemmesiden doyouknowpolska.pl kan man finde ud af, hvordan de unge polakker er, hvad de kan li’, og hvordan de taler. Foto: doyouknowpolska.pl


  WARSZAWA: Det polske udenrigsministerium lavet et fremstød for Polen – “Do you know Polska?” der bl.a. er en visuel, interaktiv ordbog til unge udlændinge og polakker.


  – Vi ønsker at vise, at Polen er cool – sagde udenrigsministeren Radoslaw Sikorski ved åbningen af ​​hjemmesiden doyouknowpolska.pl. Åbningen var ledsaget af breakdance og graffiti shows, og udenrigsministeren tog sin jakke og slips af, og så ud til at nyde de afslappede omgivelser.

  – Det er et sted hvor man kan finde ud af, hvad vi unge polakker egentlig er, hvad vi kan li’, og hvordan vi taler – det står alt sammen på hjemmesiden.

  Slang om Polen

  På den nye hjemmeside er de polske slang-ord beskrevet på engelsk, og med lyd version, så udlændinge kan udtale de polske ord rigtigt. Efter et interaktivt kursus i polsk slang, kan man tjekke i en quiz, hvor meget man har lært.

  Doyouknowpolska.pl indeholder også billeder taget af unge polakker. Alle kan uploade et billede, der viser hvor meget Polen har at tilbyde, eller tilføje sit eget ord til slangordbogen.

  Fremme Polen blandt unge

  Hjemmesiden er rettet mod unge udlændinge, der overveje at tage til Polen enten til sommerferie, EURO 2012, eller til at studere på en af de polske universiteter.

  Den polske virkelighed er cool

  – Den polske virkelighed er meget bedre end det billede, vi har i udlandet, så vi må vise denne virkelighed, og hvem kan gøre det bedre end polakkerne selv? – sagde udenrigsministeren Radoslaw Sikorski, uden at skænke polennu.dk en tanke.

  SE SIDEN
  Eksternt link:
  doyouknowpolska.pl