Ny organisation skal fremme polsk eksport

  vaekst_i_polen_2016_jens_moerch_palle

  Nye kontorbygninger skyder op overalt og der er gang i det polske erhvervsliv. Nu vil den ny regering i Polen lave nye organisationer til at støtte polske eksportører endnu mere, og for at tiltrække flere udenlandske investeringer til Polen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polens vice udviklingsminister oplyser, at en ny organisation vil blive etableret for at støtte polske virksomheder på eksport-markederne.


  En ny organisation der skal støtte polsk eksport vil begynde den 1. januar. Det meddeler viceudviklingsminister Radoslaw Domagalski-Labedzki.

  Ændringer på vej

  – Inden for de næste par måneder vil vi se de første ændringer, i den måde polske virksomheder støttes på eksportmarkederne, sagde Domagalski-Labedzki til Polsk Radio i weekenden.

  Nedlæggelse af nuværende?

  Han vil ikke afsløre om nogen af de eksisterende eksportfremme organisationer i Polen vil blive inddraget i de nye planer, eller om de nedlægges. Ubekræftede kilder oplyser dog, at det er regeringens hensigt at nedlægge det eksisterende agentur for polsk erhvervsfremme PAIiIZ.

  Tidligere meddelt

  Efter valget sidste år meddelte vicestatsminister og udviklingsminister Mateusz Morawiecki at han havde planer om at etablere nye organisationer der kan fremme polsk eksport og tiltrække investeringer fra udlandet.