Ny politisk bevægelse vil dialog og demokrati

polska 2050
Præsidentkandidat ved valget i juni, den 43-årige Szymon Hołownia, har lavet en ny politisk demokratisk bevægelse med navnet Polen 2050. Foto: Polska2050.

WARSZAWA: Polen 2050 er navnet på en ny politisk bevægelse der vil mere dialog og demokrati. En tidligere præsidentkandidat står bag.


Den 43-årige uafhængige præsidentkandidat fra Bialystok, Szymon Hołownia, har dannet en ny politisk bevægelse. Polen 2050 er navnet.

Szymon Hołownia, der fik 14 procent af stemmerne ved præsidentvalget i juni, og opnåede en tredje plads, har under valgkampen præsenteret ideen om den nye bevægelse, der formelt blev stiftet lørdag.

Vil hylde Lech Walesa og Solidarnosc

Polen 2050 vil hylde demokratiet, og ikke mindst aftalen som Lech Walesa og Solidarnosc indgik med de kommunistiske myndigheder, i morgen for 40 år siden. Hołownia mener at konflikter skal løses gennem dialog, som det også skete i august 1980 i Gdansk.

Ny facon

Hołownia, der var uafhængig kandidat, har lovet at han vil arbejde på en måde, der ikke før er set i polsk politik. Han vil være samlende og midtsøgende. Han vil blandt andet etablere en uafhængig internetbaseret radiostation.

Szymon Hołownia er en kendt polsk tv-journalist og forfatter, og stillede op til præsidentvalget i et forsøg på at samle det delte polske folk.

LINK TIL DET NYE PARTI – POLEN 2050

Mere politik fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

 

 

 

Under en kongres i Warszawa annoncerede Hołownia nye initiativer for sin forening, herunder bygning af strukturer, lancering af en internetradiostation og fastlæggelse af retningslinjer for hævning af lønningerne til de øverste statslige embedsmænd.

 

Han sagde, at Polen 2050-udkast til statut vil blive konsulteret nedenfra og op for at sikre ægte involvering af lokale medlemmer. Han lovede også at ”begynde at arbejde på en måde, der endnu ikke er set i polske politiske organisationer”.

 

Hołownia fortalte på en pressekonference lørdag, at han valgte i slutningen af ​​august at starte sin gruppering i et forsøg på at hylde undertegnelsen af ​​Polens milepæls augustaftaler den 31. august 1980, der førte til oprettelsen af ​​Solidaritets frihedsbevægelse.

 

Hołownia understregede, at Polen 2050 deler solidaritetens værdier, såsom at dialog er den bedste måde at løse tvister på og finde løsninger på problemer.

 

Moderat og pragmatisk konservativ gik Hołownia ind i politik for seks måneder siden og stod som en uafhængig kandidat i landets præsidentvalg i juni. Selvom han undlod at klare sig til afslutningen, sluttede han en stærk tredjedel i første runde og fik omkring 14% af stemmerne.