Ny produktion af amerikanske anti-kampvogn missiler

Polen bliver det første land udenfor USA, hvor der skal produceres Javelin anti-kampvogn missiler. Nu er dannet et nyt polsk-amerikansk joint venture. Foto: Lockheed Martin/Twitter.

WARSZAWA: Polen vil producere amerikanske anti-kampvogn missiler. Det er eneste sted udenfor USA at systemet produceres.


Polen har indgået en aftale, der betyder at der for første gang bliver produceret amerikanske anti-kampvogn missiler udenfor USA. Der er tale om det amerikanske Javelin anti-tank missilsystem.

Anti-kampvogn missiler i joint venture

Amerikanske Lockheed Martin og Raytheon har aftalt at lave et joint-venture, Javelin Joint Venture (JJV), sammen med den polske forsvarsgigant Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), der ejes af den polske stat.

Ifølge aftalen vil parterne etablere et montageanlæg og produktion i Polen til Javelin-systemet, som har vist sig at være meget effektiv i Ukraines forsvar mod Ruslands invasion.

– Partnerskabet vil styrke vores forhold til Polen og sikre, at de har afskrækkende kapaciteter, der er nødvendige for at støtte den nationale sikkerhed, siger JJV’s vicepræsident Dave Pantano.

Polens forsvarsstyrker har været godkendt og certificeret til at bruge ​​de amerikanske Javelin anti-kampvogn missiler siden 2021.

Anti-kampvogn missiler og nyheder. Flere nyheder? Du kan hjælpe os på vej med et lille økonomisk bidrag.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på f.eks. DKK 200,00 – DKK 500,00. På den måde er du også med til at udbrede og øge kendskabet til Polen i Danmark.

LINK: Locheed Martin