Ny regering klar fredag

  Jaroslaw_Kaczynski_genvalgt_polennu

  Formand for Lov og Retfærdighed (PiS) Jaroslaw Kaczynski har spillet en nøglerolle i regeringsdannelsen, men forventes ikke at sætte sig på statsministerposten i den kommende regering. Foto: Maja Giannocaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Partiet Lov og Retfærdighed, der vandt valget 25. oktober, forventes fredag at kunne præsentere den kommende regering i Polen.


  Fredag kl. 12 er der indkaldt til møde i den politiske komite i partiet Lov og Retfærdighed (PiS), der skal godkende ministerholdet i den kommende regering i Polen. Det skriver det polske nyhedsbureau PAP på baggrund af uofficielle kilder.

  Regering præsenteres efter mødet

  Samtidig oplyser talsmand for Lov og Retfærdighed (PiS) Elzbieta Witek, at der stadig foregår konsultationer i partiet, men at man håber at kunne holde mødet i den politiske komite fredag og præsentere den kommende regering på en pressekonference umiddelbart efter mødet.

  Flertal i parlamentet

  Partiet Lov og Retfærdighed fik 37,58 procent af stemmerne ved valget den 25. oktober, men har på grund af det polske system for mandatfordelingen fået et flertal på 235 ud af 460 pladser i parlamentet, og partiet forventes at danne regering alene.