Ny Samsø-færge kommer fra Gdansk i dag

  kaptajn_Poul_Jensen_samsø_gdansk_polen_hou_polennu

  Kaptajn Poul Jensen ud for Øresund onsdag morgen på kommandobroen ombord på den nye færge M/F Samsø, der er bygget i Gdansk. Det er åbent skib lørdag på Samsø. Privatfoto.


  SÆLVIG: Den nye færge mellem Jylland og Samsø, der er bygget i Gdansk i Polen, kommer til Samsø i aften.


  Den nye færge der skal indsættes mellem Hou i Jylland og Sælvig på Samsø, er kommet til dansk farvand fra skibsværftet i Gdansk, og lægger til kaj på Samsø onsdag aften.

  Det oplyser Samsø Rederi overfor polennu.dk.

  Chefkaptajn Poul Jensen, der styrer det nye skib fra Gdansk til Samsø, har onsdag morgen meddelt at skibet sejler optimalt.

  Forsinket fra værft

  Det var meningen at den nye færge skulle have været i drift allerede i november sidste år, men på grund af problemer på skibsværftet er færgen blevet forsinket.
  – Det er så fantastisk, at den kommer nu. Nu er det endelig os, der bestemmer over den. Vi glæder os meget til at vise den frem, siger Carsten Kruse, direktør for Samsø Rederi til TV2 Østjylland.

  Folkefest lørdag

  Allerede lørdag skal færgen fejres på Samsø med maner, og der er åbent skib for interesserede.
  – Vi regner med, at der kommer omkring 1.800 personer for at se færgen. Det foregår i Sælvig, og vi har arrangeret det sådan, at man kommer ind i hold, og at der er arrangeret busser, så vi undgår trafikale problemer på havnen. Det bliver en folkefest, siger Carsten Kruse.

  LÆS MERE
  Samsø Rederi: Åbent skib lørdag den 14. februar

  Færgen indleder sejladsen med passagerer den 24. februar. I den første uge bliver det efter en særlig midlertidig plan, men fra 1. marts indgår M/F Samsø i den ordinær drift.

  Dobbelt så stor

  Den nye færge har plads til 160 personbiler og 600 passagerer, og dermed bliver den næsten dobbelt så stor som den nuværende færge. Det er Remontowa skibsværftet i Gdansk har bygget det nye danske skib.