Ny skat på butikkers omsætning trådt i kraft

  skoleboern_polen_gdansk_jens_moerch_polennu
  Den polske regering vil gøre noget ved den stigende fedme især i forhold til børn og unge. Nye afgifter på øl og andre sukkerholdige drikke, indføres pr. 1. april. Arkivfoto.

  Den nye skat på butikker, skal være med til at dække nogle af udgifterne til regeringens 500+ program. Skatten favorisere mindre butikker fremfor de store, oplyser regeringspartiet Lov og Retfærdighed. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: En ny skat på omsætningen i detail-butikker er trådt i kraft. Regeringen forventer at styrke statskassen med 1,6 milliarder zloty næste år.


  En ny skat der pålægges omsætningen i polske butikker.

  Til børneudgifter

  Skatten ventes at indbringe Polen 1,6 milliarder zloty i 2017, og den skal være med til at finansiere børnetilskudsprogrammet +500, som regeringen har iværksat. En kostbar ordning der begunstiger børnefamilier.

  Progressiv skat

  Loven blev underskrevet i juni, og betyder at butikker pålægges en afgift på 0,8 procent af omsætningen, når den er over 17 millioner om måneden. Er omsætningen over 170 millioner på en måned, så er afgiften 1,4 procent.

  Ikke størrelse

  Det var planen, at afgiften skulle beregnes efter størrelsen af et supermarked eller butiks størrelse, men regeringen har valgt at favorisere de mindre butikker i den nye afgiftsmodel.