Ny vurdering af polsk kredit-værdighed til marts

  Ny_vurdering_af_polsk_kredit_rating_Polen_polennu

  Ratingbureau venter ikke nedjustering af den polske rating, oven på de seneste uges nedjusteringer. Til marts kan den polske rating være ændret. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Flere lande har de seneste dage fået sat deres rating ned ved de internationale rating-bureauer. Nu er Polen under lup.


  Der er kun en ringe sandsynlighed for, at Polens rating i kreditvurdering nedjusteres, som det skete i sidste uge for en række andre europæiske lande, deriblandt Frankrig.

  Det siger rating bureauet, Fitch, der dog alligevel ikke helt vil udelukke, at Polen nedjusteres i 2012.

  Klar i marts

  Matteo Napolitano, der chef for Europa, Mellemøsten og Afrika for Fitch, siger, at den årlige gennemgang af Polen vil blive afsluttet den 18. marts.

  Polen er et af de få EU-lande, der har haft vækst under den internationale gældskrise, og selv om der er udsigt til lavere vækst i år end i 2011, ventes det ikke at skubbe til den polske rating.

  A-rating

  Fitch kreditvurdering af Polen er i øjeblikket rating ”A –” for gæld i fremmede valuta, og Polen opnår rating ”A” for gæld i zloty.

  – Vores frygt for de offentlige finanser i Polen er blevet mindre i forhold til sidste år, men bekymringen over økonomien generelt er steget, siger Napolitano.

  – Vi er nødt til at vente og se, om regeringen vil gøre det, som den siger den vil gøre.

  Bedre polsk rating?

  – Det er klart, at hvis regeringen gennemfører en konsolidering af de offentlige finanser og kommer med økonomiske reformer, og hvis situationen forbedres i euro-zonen, så kan vi på længere sigt endda hæve Polens ratings.

  Mindre underskud

  Regeringen vil skære i det offentlige underskud, så det kommer under 3 procent af BNP i 2012. Sidste år var det 6,5 procent.

  Fitch forudser et offentligt underskud på lige over de 3,3 procent, som Europa-Kommissionen, også har vurderet.

  Europa-Kommissionen forudser en stigning i BNP på 2,5-procent i 2012 og på 2,8 procent i 2013.