Ny webportal fortæller om Polens indsat i Anden Verdenskrig

  polakker-i-anden-verdenskrig

  144 piloter fra det polske luftvåben flygtede til England, hvor de blev en del af Royal Air Force. Omkring12 procent af de tyske tab i Slaget om England tilskrives polske piloter. Foto: ww2.pl


  WARSZAWA: Polens indsats i Anden Verdenskrig bliver beskrevet på en ny webportal, hvor man både kan læse om polakker på Vestfronten, Østfronten og i den hemmelige undergrundshær, der kæmpede mod tyskerne i Polen


  Polen var det eneste land, hvis soldater kæmpede fra den allerførste dag af Anden Verdenskrig, til krigen sluttede i Europa i disse dage for 70 år siden.

  En ny webportal fortæller om den polske krigsindsats. Bag portalen står det polske udenrigsministerium og det historiske institut Dom Spotkan z Historie i Warszawa.

  Polen klemt mellem stormagter

  Portalen- ww2.pl – beskriver den særlige situation, som Polen befandt sig i, klemt inde mellem to stormagter: Tyskland mod vest og Sovjetunionen mod øst.

  Da de to nationer delte Polen mellem sig i september 1939, blev den polske hær hurtigt nedkæmpet, og landet besat.

  Men polske soldater fortsatte med at kæmpe til lands, til vands og i luften, både på Vestfronten og Østfronten i Europa.

  I krig på alle fronter

  Mod krigens slutning deltog op mod 600.000 polakker i kamphandlinger i Europa som del af andre landes styrker.

  Hjemme i Polen blev der dannet en undergrundsregering, som fik sin egen hemmelige hær, der på et tidspunkt talte 300.000 mand, hvilket gjorde den til den fjerdestørste, allierede hær.

  Gå på opdagelse på den nye webportal