Nye corona-regler: Nytårsaften er aflyst i år

nytårsaften aflyst 2020
Flere polske byer har aflyst det årlige fyrværkeri nytårsaften, og mange byer og nationalparker opfordrer polakkerne til at lade være med at bruge larmende fyrværkeri af hensyn til dyrene, der er gået i hi. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen lukker ned den 28. december på grund af nye corona-restriktioner. Nytårsaften er aflyst i år.


Aflyst

Nytårsaften er aflyst. Smittetallene for covid-19 stiger fortsat i Polen, og bekymringer for hospitalernes kapacitet, får nu den polske regering til at indfører nye corona-restriktioner. I dag holdt sundsminister Adam Niedzielski pressemøde. Blandt nyhederne var, at der indføres en 10-dages karantæne periode, ved ankomsten til Polen.

Hoteller, indkøbscentre og pister lukker

I perioden fra den 28. december til 17. januar lukker Polen hotellerne helt ned, også for forretningsrejsende, der hidtil har været undtaget. Kun hoteller der bruges som hospitaler eller som bruges af udstationerede medarbejdere, får lov at holde åbent. Regeringen har konstateret, at mange har opfundet et faglig formål, som et dække for at være almindelige turister på hotellerne.

Også indkøbscentre lukkes, dog får dagligvarebutikker og apoteker lov til at holde åbent.

Skipisterne lukker også. De var ellers fritaget fra de største stramninger, efter at præsident Andrzej Duda overtalte regeringen fra restriktioner, efter de nuværende regler hvor andre fritidsaktiviteter eller er blevet lukket. Men nu er turen også kommet til skiområderne, selv om præsidenten selv er en passioneret skiløber.

Aflyst nytårsaften

Og der bliver heller ingen nytårsaften som vi kender det fra tidligere år. Der bliver udgangsforbud fra klokken 19.00 på årets sidste dag den 31. december. Forbuddet ophæves den 1. januar 2021 kl. 6.00.

Sundhedsministeren ville torsdag ikke garantere at der ikke kom flere restriktioner før jul, ligesom han heller ikke ville udelukke begrænsninger juleaften, oplyste han på dagens pressemøde. Men han forsikrede, at der ikke var planer om det.

Alle øvrige restriktioner forlænges ligeledes til foreløbig den 17. januar. Også den katolske helligdag 6. januar synes aflyst.

EKSTERNT LINK: Gældende corona-restriktioner – nytåraften aflyst

vaekst_polen_hotel_luksus_warszawa_jens_moerch
Alle hoteller lukkes helt ned fra den 28. december. Arkivfoto.

Støt polennu.dk og få flere nyheder.
Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00

 

Polen_ansøger_om_værtsskab_for_vinter-OL_2022_i_Krakow_og_Zakopane
Skisportsteder skal lukkes fra den 28. december og foreløbig frem til 17. januar. Arkivfoto.