Nye missiler tæt ved den polsk-russiske grænse

  USA udstationerer et raketbatteri og 100 soldater i det nord østlige Polen – op til den russiske grænse. Foto: Nato.


  WARSZAWA: De amerikanske Patriot-missiler bliver placeret ved byen Morag – 100 km fra grænsen til Rusland. Moskva vil opruste sin baltiske flåde, skriver russisk nyhedsbureau.


  Et amerikansk raketbatteri med fire til otte Patriot-missiler bliver i april måned stillet op ved byen Morag i den nordøstlige del af Polen.

  Raketbasen, som bliver bemandet med 100 amerikanske soldater, bliver dermed placeret kun 100 kilometer fra grænsen til den russiske enklave Kaliningrad.

  Logistiske og tekniske argumenter

  Hidtil har en forstad til Warszawa været udpeget som placering for missilerne.

  Ifølge Polsk Radio begrunder det polske forsvarsministerium den nye placering med, at der ved Morag er bedre forhold til at huse basens barakker og teknologi.

  En talsmand for ministeriet siger, at logistiske og tekniske argumenter spillede en afgørende rolle for beslutningen.

  Ikke strategiske overvejelser

  – Der ligger ingen strategiske overvejelser til grund, udtaler forsvarsminister Bogdan Klich til avisen Gazeta Wyborcza.

  Polsk Radio citerer en russisk militæranalytiker, som mener, at den nye placering kan blive opfattet som en uvenlig handling i Rusland.

  Beslutningen vil givet udløse kritik fra Kreml, siger han.

  Russisk vrede

  Ifølge det russiske nyhedsbureau, RAI Novosti, vil Rusland opruste ‘over vandet, under og i luften’, og dermed styrke den russiske Østersø-flåde som svar på udstationeringen.

  Se hvor missilerne skal placeres – 100 km fra den polsk.russisk grænse: