Nye motorveje bliver ikke klar til EM 2012 fodbold

Der arbejdes på højtryk med motorvejene i Polen, men den seneste tids frost betyder nu, at A1 og A4 motorvejene ikke bliver færdige inden sommeren EM 2012 i fodbold. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


WARSZAWA: Motorvejene A1 og A4 bliver ikke klar, inden EM 2012 i fodbold til sommer, siger den polske transport-minister nu efter den seneste tids frost.


Polens transportminister har nu meddelt, at A1 og A4 motorvejene ikke bliver færdige inden EM 2012 i fodbold, der skal spilles i Polen og Ukraine til sommer.

– Jeg beklager, at disse ambitiøse – og efter min mening, alt for ambitiøse planer om at åbne motorvejene inden juni 2012 ikke bliver realiseret, siger Polens transportminister Slawomir Nowak til Reuters Bureau.

Tyskland – Ukraine

A1 motorvejen skal forbinde nord med syd i Polen, og A4 motorvejen løber mellem Tyskland og Ukraine, øst-vest. Dermed kan det være meget afgørende for de fodboldfans, der skal køre til og fra kampe mellem Polen og Ukraine.

Motorvejene er meget vigtige for Polen, da landet i forvejen har færrest strækninger med motorveje.

Frost gør forskellen

Transportminister Nowak siger, at det er den seneste tids hårde frost i Polen, der har forsinket byggeriet, der betyder, at ikke alle strækninger på de polske motorveje åbner før EM 2012 i fodbold. Åbningskampen spilles i Warszawa den 8. juni 2012.