Nye passager-rekorder for flytrafikken i Polen

lot_fremgang_fly_2019

Det polske flyselskab LOT (Polish Airlines) havde rekordår sidste år med 9 millioner passagerer og 107 flyruter. PR-foto.


WARSZAWA: 2018 blev rekordår for polske luftfart. Det statsejede flyselskab LOT og hovedstadens Chopin lufthavn slog nye rekorder.


Det polske nationale flyselskab LOT (Polish Airlines) havde sidste år det bedste år nogensinde målt på kunder. I 2017 fløj 6,8 millioner mennesker med selskabet – mens det sidste år blev til 9 millioner flypassagerer. Økonomisk er der også fremgang, da LOT forventer et overskud sidste år på 200 millioner zloty.

Flere ruter

Det er de mange nye flyruter det blev igangsat sidste år, der er baggrunden for det øgede antal kunder. Siden 2016 har selskabet indviet 66 nye flyruter. I dag har LOT 107 direkte forbindelser. Udvidelserne omfatter blandt andet en ny rute sidste sommer til Billund Lufthavn med daglige afgange. LOT flyver også fra København til Warszawa. Også i år er der planlagt nye flyruter til bl.a. London City, Miami, Beirut og Varna.

Rekord i lufthavn

LOT succesen har også betydet flere passagerer i Warszawa Chopin lufthavn, der kunne notere en ny rekord med 17 millioner passagerer – en fremgang på 12 procent i forhold til 2017. De to største danske lufthavne, København Lufthavn og Billund Lufthavn har til sammenligning henholdsvis 30 millioner og 3,5 millioner.

Sikreste flyselskaber

I en ny opgørelse over de 20 sikreste flyselskaber og de bedste 20 lavprisflyselskaber er to af de selskaber der flyver mellem Danmark og Polen. Det sikreste blandt lavprisselskaberne er Wizz Air der flyver fra Billund Lufthavn til Polen, mens SAS er i det fine selskab blandt de traditionelle flyselskaber. SAS flyver til Polen fra både Billund Lufthavn og København Lufthavn i Kastrup.

Til trøst for det polske LOT, blev selskabet af et amerikanske magasin kåret som det bedste flyselskab i Østeuropa i december 2018.