Nye polske film i biografer til lavpris i Polen

  miastro_44_warszawa_1944_opstanden_polen_polennu

  Instruktøren Jan Komasa under optagelserne til Miastro 44 om Warszawa opstanden, der kostede cirka 200.000 polakker livet. Her i selskab med filmens hovedrolle indehaver Jozef Pawlowski. Filmen kan sammen med mange andre ny prisvindende polske film, ses i biografer i 33 polske byer for 10 zloty. PR-foto.


  WARSZAWA: For at fremme den polske kultur i Polen tilbyder biografer i flere byer, nu nye polske filmtitler til lavpris.


  Som et led i en større satsning i Polen for at fremme polsk kultur og historie, tilbyder udvalgte polske biografer nu visninger af flere af de nyeste polske film for bare 10 zloty. Det er den polske stat der sammen med sponsorer har gjort det muligt.

  Ida er først

  Den første film der vises efter den nye ordning, er den Oscar-vindende dansk-polske produktion Ida, der også vandt hovedprisen på Gdynia Filmfestival i 2013 samt mange andre fornemme priser. Filmen får premiere til 10 zloty fra den 30. april.

  Jack Strong

  Den 7. maj er det en anden stor polsk film der vises, Jack Strong, der handler om den polske CIA-agent der gav USA værdifulde oplysninger under den Kolde Krig. Historien er også udgivet i bogform med titlen: Min ven forræderen – oversat til dansk af Anna Werenberg.

  Prisvindere fra Gdynia

  Vinderen af sidste års hovedpris på Gdynia Filmfestival, Lukasz Palkowskis fil Guder vises også, sammen med en anden af de nominerede i Gdynia i 2014, Miastro 44, der er instrueret af Jan Komasa. Og mange andre polske kvalitetsfilm er med i lavpris programmet. Se alle filmtitlerne på nedenstående link.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Oversigt over 10 zloty forevisninger (polsk)

  De 33 byer

  De nye polske film kan ses til 10 zloty i følgende polske byer:

  Belchatow, Bialystok, Bielsko-Biala, Bydgoszcz, Mining eg, Gdansk, Gdynia, Gniezno, Gorzow Wielkopolski, Grudziadz, Kalisz, Kedzierzyn-Kozle, Kielce, Konin, Legnica, Lublin, Lodz, Nowy Sacz, Olsztyn, Opole, Pile, Piotrkow, Plock, Radom, Rzeszów, Siedlce, Sosnowiec, Starachowice, Szczecin, Tczew, Wrocław og Warszawa.