Nye polske ski-områder på vej i Tatrabjergene

Skisportsområdet i Tatra Nationalpark bliver udvidet med over 30 procent, så skiløberne får mere plads at boltre sig på. Arkivfoto


ZAKOPANE: Nationalparken i Tatra har besluttet at lave flere skiløjper i bjergene. Skiløberne er glade, men økologerne er imod.


Tatra National Park har accepteret at øge antallet af ski pister med en tredjedel i området.

Det er skiområdet Kasprowy Wierch vil blive øget med 30 hektar land, der indrettes med nye løjper. I områderne Posredni Wierch Goryczkowy og Beskid bliver skiområdet udvidet med 6 hektar af nationalparken.

Kritik af udvidelse

Udvidelsen er blevet kritiseret af flere økologer, som hævder, at den øgede skitrafik vil skade miljøet, der er beskyttet efter EU’s Natura 2000-program.

Miljøorganisationer vil kæmpe imod udvidelsen, fordi de frygter at dyrelivet med bl.a. en rig bjørnebestand, vil være truet.

Ikke mere støj

Pawel Skawinski, der er leder af Tatra National Park, afviser kritikken med, at åbningen af de nye ski piste ikke vil kræve yderligere ski infrastruktur, som lifte og snekanoner.

– De nye skiområder er beregnet til offpist-skiing, så det vil ikke engang være nødvendigt at bruge snescotere til vedligeholdelsen, siger Skawinski.

– Faktisk bruges områderne allerede i dag af skiløbere der løber off-pist, selv om det er ulovligt, siger Skawinski.