Nye regler for licens-betaling på vej i Polen

  tvn_24

  Om få uger præsenteres et nyt forslag til opkrævning af licens i Polen, efter at Forfatningsdomstolen sidste år afviste det hidtidige forslag. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Nyt forslag til generel licensopkrævning på vej i Polen.


  Polens nationale tv-råd, KRRiT, vil i løbet af den kommende tid præsentere et nyt forslag til, hvordan public-service medie kan finansieres i Polen.

  I en samtale med polsk radio mandag, sagde Jan Dworak, der er formand for bestyrelsen i KRRiT, at der vil komme et nyt forslag om et par uger.

  Underkendt

  Regeringspartiet Borgernes Platform fik i 2009 vedtaget en ny licensordning, der alene var bygget op på frivillige abonnementer. Forslaget blev vedtaget i Sejmen og i Senatet.

  Men i 2010 underkendte Forfatningsdomstolen i Polen forslaget efter protester fra Lov og Retfærdighedspartiet, og derfor skal der nu et nyt forslag på bordet.

  Licens til alle

  Efter det nye forslag, som endnu ikke er kendt i detaljer, forudsættes det, at alle husstande der har en pc’er, tv eller radio, skal betale offentlig licens.

  Jan Dworak understreger dog, at polakker der ikke har nogle af delene, helt kan slippe for licens. KRRiT har endnu ikke taget stilling til om mobiltelefoner, smartphones skal være omfattet af de nye regler.