Nyt brutalt overfald på polakker i England

  overfald_polakker_england_18_gang

  Fire polakker er de seneste uger blevet overfaldet i den lille britiske by Harlow. En er død af sine kvæstelser. Fredag aften var den så gal igen – denne gang i det østlige Leeds. Her ses polakker på drabsstedet i Harlow for en uge siden. Foto: British Polen.


  LEEDS: For 18. gang siden briterne sagde nej tak til EU i juni, er polakker blevet overfaldet på de britiske øer.


  Få timer efter at den polske premierminister Theresa May fredag i telefonen havde forsikret den polske regeringsleder Beata Szydlo om, at briterne vil bekæmpe hadkriminalitet overfor polakker, så blev to polakker overfaldet af en gruppe på cirka 30 englændere i den vestlige del af Leeds.

  Udenfor livsfare

  Lokale medier skriver at den ene polak fortsat er indlagt, men at han er uden for livsfare.

  En anholdt

  Polens indenrigsminister Mariusz Blaszczak siger til TVP, at britisk politi har anholdt en mand, og at de søger flere vidner til overfaldet.

  Død efter overfald

  I de seneste to uger er fire polakker blevet overfaldet i byen Harlow i syd-øst England. Den ene døde af sine kvæstelser, og næsten tusinde deltog i et minde- og protestoptog mod overgreb på polakker i England.

  Ministre på tur

  Overfaldene har udløst stor harme i Warszawa, og seneste – for bare en uge siden – rejste tre ministre til England, for at tale situationen igennem med de britiske myndigheder. Men fredag skete det igen, og det var 18. gang siden briterne stemte sig ud af EU i juni.