Nyt krav om fyring af fodbold-formand før EM 2012

Lato_er_frikendt_for_korruptionsanklager_Polen_EM_fodbold_2012_EURO_0

Den berømte tidligere polske landsholdspiller, og nuværende formand for det polske fodboldforbund (PZPN), Grzegorz Lato, er kommet under nye anklager for korruption. Arkivfoto.


WARSZAWA: Få måneder før EM 2012 i fodbold i Ukraine og Polen, kræver flere medlemmer af fodboldforbundets bestyrelse, at formand Lato bliver afsat.


Korruptionsanklagerne mod det polske fodboldforbunds formand (PZPN), Grzegorz Lato, tager til i styrke. Et medlem af den 17 mand store bestyrelse, kræver nu formanden afgang.

Nye beviser

Der skulle foreligge nye beviser med telefonaflytninger, der bekræfter at formanden i forbindelse med forbundets nye hovedkvarter, fik en masse penge under bordet, siger et medlem af bestyrelsen.

Møde torsdag

På torsdag har PZPN-bestyrelsen ordinært møde, og her vil Jacek Masiota, der er et af de 17 medlemmer, kræver at der indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling, hvor Lato bliver afsat.

Stort flertal

Hvis Masiota skal have held med at få indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, kræver det opbakning fra 2/3 af bestyrelsesmedlemmerne. Masiota siger til nyhedskanalen TVN24, at han er overbevist om, at han kan samle det fornødne flertal.

– Det er jeg ikke bekymret for, siger han til TVN24.

I november kom der frem at Lato og hans generalsekretær Zdzislaw Krecina fik penge under bordet, i forbindelse med handel med grunde til organisationens nye hovedkvarter. Det var anonyme optagelser, der havde afsløret nogle belastende forhold. Som konsekvens blev generalsekretæren fjernet.

Masiota siger, at han har fundet nye og hidtil ikke kendte optagelser, hvor der er bevis for at Lato modtog bestikkelse i forbindelse med grund og ejendomshandler.

Undersøgelse efter EM 2012

Sports minister Joanna Muchsa siger, at sagen vil blive undersøgt til bunds efter EM 2012 i fodbold, der afvikles i juni måned. Men det er ikke nok for et flertal af bestyrelse, hævder Masiota. En generalforsamling i det polske fodboldforbund skal indkaldes med 45 dages varsel, og det vil betyde at en ny formand tidligst ville kunne indsættes 2 – 3 uger før EM 2012 i fodbold.