Nyt markant fald i den polske rente

  EU_nedjusterer_forventninger_til_vækst_i_polsk_økonomi
  Polens inflation under fire procent for første gang i næsten tre år på under 4 procent. Det er priserne på brændstof og energi, der holder inflationen nede. Arkivfoto.

  Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polen har overraskende sænket renten med en halv procent onsdag eftermiddag.


  MPC, Polens pengepolitiske råd, besluttede onsdag eftermiddag at sænke renten med yderligere en halv procent. Det betyder at renten i Polen nu er nede på 3,25 procent.

  Femte måned i træk

  Rentesænkningen kom bag på de fleste analytikere, og det er femte måned i træk, at Polen sænker renten. Det er første gang at renten sænkes med en halv procent, de øvrige sænkninger har kun været på 0,25 procent.

  Mindre vækst end ventet

  Årsagen til den drastiske rentesænkning er formentlig en “endnu svagere økonomisk vækst end tidligere forventet, og en meget lav inflation, siger Rafal Benecki, der er cheføkonom ved ING Bank i Warszawa.

  – Det er en overraskende beslutning, da der var ventet en pause i rækken af rentesænkninger, siger Przemyslaw Kwiecien, der er cheføkonom i X-Trade Brokers DM SA.

  Største fald i 20 år

  – Det kan være grunden til, at MPC har besluttet at skære så drastisk nu […] da vi står midt i den længste periode med det største fald i den indenlandske efterspørgsel i tyve år, siger han til det polske nyhedsbureau PAP.