Nyt mordforsøg på polsk borgmester

Politiet har fundet den gerningsmand, der fredag aften stak borgmesteren i Leba Andrzej Strzechminski, flere gange i brystet. Borgmesteren slap uskadt. Arkivfoto.

LEBA: Borgmesteren Andrzej Strzechminski er blevet angrebet af en knivbevæbnet mand, der ventede på sit offer foran et supermarked. Gerningsmanden flygtede efter at have stukket flere gange.


Borgmesteren i den polske by Leba – nord for Gdansk – Andrzej Strzechminski blev fredag stukket flere gange i brystet. Borgmesteren var på indkøbstur fredag aften, og foran et supermarked ventede en knivbevæbnet mand på ham. Efter at have stukket borgmesteren flere gange i brystet uden det ønskede resultat, stak han af fra gerningsstedet.

Trussel eller svigtende mod

Borgmesteren sagde mandag formiddag under vidneforklaringen til politiet, at overfaldet enten var for at true ham på livet, eller fordi gerningsmanden alligevel ikke havde mod, til at gennemføre sin ugerning. Borgmesteren er uskadt.

Politiet har fundet gerningsmanden i byen Lebork, og han er nu bag lås og slå.

Eftertanke

– Efter min mening bør fredagens hændelse tvinge os indbyggerne i Leba, til at tænker over det voldsomme sprogbrug i den offentlige debat. Den hetz vores borgmester har været udsat for, og de mange falske beskyldninger har er udsat for, er helt uacceptabelt, siger rådmand Michala Salata fra Leba.

Borgmesteren i Leba får mange trusler på livet, og hetzen mod ham i medierne er tiltaget i styrke, som det også er tilfældet overfor andre ikke-regeringsloyale borgmestre i Polen. Borgmesteren hustru har en restaurant i byen, og som led i hetzen mod familien, var restauranten for nylig udsat for syreangreb.

Borgmesteren i Gdansk, Pawel Adamowicz, blev myrdet med en stor kniv for godt et år siden, efter en massiv hetz på de regeringskontrollerede medier mod ham. Borgmesteren i Leba slap med skrækken.