Nyt rekordår for Warszawa Chopin lufthavnen

Fly Danmark Polen
Skal man til Polen fra Danmark i julen, så er det på høje tid at bestille, siger Marek Klaper fra PolenGo. Der er stadig mange billige billetter at købe, hvis man vi besøge et polsk julemarked før jul. Arkivfoto.

WARSZAWA: Chopin lufthavnen i den polske hovedstad, satte sidste år ny rekord i antal rejsende med en fremgang på 6,2 procent.


Warszawa Chopin lufthavnen satte ny rekord sidste år med 18,8 millioner passagerer. Det er en fremgang på 6,2 procent i forhold til året før. Til sammenligning havde København lufthavn cirka 30 millioner rejsende sidste år, Gdansk cirka 5,0 millioner, Billund Lufthavn cirka 3,5 millioner og Aarhus Lufthavn 0,5 millioner.

LOT er størst

De 17,1 millioner af passagerer rejste internationalt, og 60 procent af dem var til og fra lande indenfor Schengen-zonen i Europa. Det nationale luftfartsselskab LOT (Polish Airlines) er det største selskab i lufthavnen med 9,7 millioner rejsende sidste år.

LOT har daglige og direkte forbindelser fra Danmarks to største lufthavne, København og Billund. SAS har fra København. Flere og flere danskere bruger Warszawa lufthavnen som mellemstation til rejser ud i verden.