Økonomien til World Games 2017 i Wroclaw er sikret

Slask-Wroclaw-polen_0

Sportsfolkene i Wroclaw har fået mere at glæde sig over, efter at den polske regering har sikret økonomien til at World Games 2017 kan gennemføres i byen. Arkivfoto.


WROCLAW: Den polske by Wroclaw er blevet tildelt World Games 2017, og nu har Polens regering sikret økonomien til at legene kan gennemføres.


Den polske by Wroclaw blev i 2012 tildelt værtsskabet for World games i 2017. Polens sportsminister Andzrej Biernat har været i byen med penge og tilsagn om støtte. Dermed er det en realitet at legene gennemføres.

Wroclaw er synlig

– Wroclaw er allerede meget synlige på landkortet over sportsevents, men nu bliver byen endnu mere kendt, sagde Andrzej Biernat i Wroclaw. Han lovede at regeringen sammen med bystyret vil etablere de nødvendige ændringer i infrastrukturen forud for legene.

– For et par år siden, kunne vi have haft betænkeligheder, men med de store succeser byen har gennemført, er vi helt sikre, sagde sportsministeren i Wroclaw.

Investeringer for 40 millioner

Piotr Uhle fra The World Games Wroclaw 2017 oplyser, at arrangementet kræver investeringer på omkring 40 millioner US dollars. Det er blandt andet en betingelse for tildelingen af værtsskabet, at der skal bygges et nyt internationalt svømmestadion i byen. Penge der nu er sikret af den polske regering.

Borgmester glad

Borgmesteren i Wroclaw, Rafal Dutkiewicz, takkede for støtten fra Polens sportsminister, og udtrykte særligt glæde over, at der nu bygges et nyt internationalt svømmestadion i byen.

37 idrætsgrene

I World Games konkurrerer deltagerne i en række idrætsgrene, som ikke er med på det olympiske program.

I 2017 kæmper atleterne om medaljer i 37 idrætsgrene, blandt andet karate, faldskærmsudspring, vægklatring, squash, bowling og forskellige dansediscipliner.

Wroclaw er europæisk kulturby i 2016.