Økonomisk støtte på vej til polsk erhvervsliv

Galleria-shoppingcenter-Krakow-Polen-2
Polen fik 7,4 ud af de 37 milliarder euro som EU har givet til kampen mod corona tirsdag. I dag fortæller den polske ledelse, hvordan pengene skal fordeles. Arkivfoto.

WARSZAWA: Onsdag ventes den polske regering at præsentere en økonomisk plan, der skal modvirke skadeeffekterne af kampen mod corona-virus.


Polens regering har en milliard-plan på vej, der skal hjælpe polsk erhvervsliv. I formiddag mødes regeringen og præsidenten i en telefon-konference, hvor detaljerne for den nye ”hjælpe-plan” skal præsenteres.

Regeringens talsmand Piotr Müller sagde allerede tirsdag, at der vil blive afsat milliarder fra statskassen til at hjælpe landets iværksættere, og sikre likviditeten i ​​de virksomheder der er ramt af restriktioner på grund af corona-smitten.

Tre måneders ekstra kredit

Allerede mandag sagde den polske bankforening PZB, at bankerne er klar til at udsætte tilbagebetalinger på lån i mindst tre måneder. Den polske centralbank – eller nationalbank – oplyste tirsdag, at den er villig til at sænke rentesatserne.

Polen får flest EU-corona penge

Tirsdag fik Polen 7,4 milliarder euro af EU til at bekæmpe corona. Den samlede EU-corona pulje er på 37 milliarder euro, og Polen er dermed langt den største modtager af EU-midler.