Øl-festival på Wroclaw stadion i weekenden

l_festival_i_Wroclaw_i_Polen_2

52 bryggerier har en stand på Polens største øl-festival i Wroclaw, der varer hele weekenden. Foto: Wroclaws festival for god øl.


WROCLAW: 20.000 besøgende ventes til den tre dage lange festival for special-øl og øl fra mikrobryggerier på Wroclaws store fodbold stadion weekenden over.


Det er femte år i træk, at festivalen for god øl i Wroclaw i det sydøstlige Polen slår dørene op for Polens største ølfestival. På trods af kun fem år på bagen er det i dag en af Europas største årlige øl-festivaler.

52 forskellige bryggerier

Øl-festivalen i Wroclaw har den gode smag i centrum, og besøgende kan smage øl fra 52 forskellige bryggerier fra Polen og hele Europa.

– Festivalen henvender sig til øl-elskere, ikke af masse-fremstillet øl, men af øl, der er brygget efter traditionelle opskrifter, med fantastisk smag, høj kvalitet og forskellige brygningsmetoder, siger direktør for Wroclaws festival for god øl Elzbieta Lenczyk til dagbladet Gazeta Wroclawska.

Flytter til stadion

De sidste fire år har øl-festivalen i Wroclaw haft til huse på et slot lidt uden for Wroclaw, men med 20.000 besøgende på sidste års festival, besluttede arrangørerne at finde en større lokation til dette års festival.

Øl-festivalen flytter derfor i år ind på Wroclaws store fodbold-stadion, der blev bygget til EM 2012. Normalt er der forbud mod øl på polske stadions, men denne weekend gøres en undtagelse.

To danske øl med

Festivalen byder på øl fra de fleste europæiske lande. Også Danmark har øl med, der serveres på standen for det polske bryggeri Smak Piwa. De danske øl er Mikkeler og To Øl.

LÆS MERE
Eksternt link: Wroclaw fstival for god øl (engelsk)