Oppositionen samler kræfterne op til lokalvalgene

  valg_samarbejde_opposition

  Oppostionslederne Katarzyna Lubnauer, Modernes Polen og den tidligere PO-udenrigsminister Grzegorz Schetyna efter deres møde fredag. Foto: Lukasz Kaminsk


  WARSZAWA: Polens to største oppositionspartier vil indgå valgsamarbejde til vinterens lokal- og regional-valg.


  Fredag besluttede de to største oppositionspartier i det polske parlament Borgernes Platform (PO) og Moderne Polen (Nowoczesna) at stille op på samme lister til lokal og regionalvalgene sidst på året.
  Det har længe været på tale at indlede et formelt samarbejde mellem de to partier, efter at parterne blev enige om at satse på Borgernes Platforms kandidat i den polske hovedstad.

  De to ledere Katarzyna Lubnauer fra Modernes Polen, og den tidligere PO-udenrigsminister Grzegorz Schetyna blev samtidige enige om, at de vil invitere andre partier og grupperinger med i samarbejdet, for at have et stærkt og samlet modstykke til regeringspartiet Borgernes Platform (PiS).

  Ingen dato

  Der er ikke sat dato på hvornår lokal og regionalvalgene skal gennemføres, men det ventes at ske i midten eller slutningen af november, når Polen har fejret sin 100 års fødselsdag den 11. november.