Orkester med unge europæiske musikere spiller i København

Ungdoms-orkester_fra_Polen_og_EU_partnerskabslande_spiller_i_København_(2)

I alt søgte 600 unge musikere om optagelse i orkestret, der er på turne fra 26. august til 4. september. Musikerne er alle mellem 18 og 28 år. PR-foto.


KØBENHAVN: Ungdoms-orkester bygger bro mellem EU og partnerskabslande på europæisk turné.


99 unge musikere i alderen 18 til 28 år er i disse dage på turné gennem Ukraine, Polen, Sverige, Island og Danmark. I aften spiller de i København.

Polsk initiativ

De unge musikere er samlet i orkestret I, CULTURE Orchestra, der er blevet dannet for tredje år i træk. Orkestret er sammensat på initiativ af det polske Adam Mickiewicz Insititut og består af musik-talenter fra Polen og EU’s partnerskabslande.

Bygger bro

Orkestret skal være med til at bygge bro mellem partnerskabslandene og EU og blev dannet første gang under Polens EU-formandskab i 2011. De unge musikere er udvalgt fra 10 byer i EU’s østlige partnerskabslande, Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Georgien, Moldavien og Ukraine samt fra Polen.

Anerkendt dirigent

CULTURE Orchestra dirigeres i år af Kirill Karabits, der til daglig er dirigent af Bournemouth Symphony i England og blev udnævnt til årets dirigent af Royal Philharmonic Society. Han har tidligere blandt andet dirigeret Royal Philharmonic Orchestra i London og det franske Radiosymfoni-orkester.

Koncert i København

I aften spiller orkesteret koncert på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Programmet består af musik af Borys Latoszynski, Witold Lutoslawski og Bela Bartok. Solister er Truls Mørk fra Norge på cello og pianisten Khatia Buniatishvili fra Georgien. Koncerten begynder kl. 19:30.