Overraskende lavt antal corona-smittede og døde

Antallet af corona-smittede og dødsfald er det laveste siden begyndelsen af oktober. Der er kun gennemført få test det seneste døgn. Værst er udviklingen i Warszawa og Szczecin. Arkivfoto.

WARSZAWA: Mandag er antallet af corona-smittede og døde mennesker med covid-19 i kroppen overraskende lavt.


De polske myndigheder oplyser mandag at antallet af nye smittede er lavt med bare 4.423. Til dagens smittetal blev der kun gennemført 20.200 test. Der er dog flere modstridende oplysninger om antallet af dagens antal test.

Polen er det land i verden, hvor der gennemføres færrest test – og det sted i verden hvor andelen af positive test er højest. Polen er ikke med i den seneste europæiske opgørelse over antal corona-tilfælde.

21 procent

Dagens tal betyder at 21 procent af prøverne var positive. Det tilsvarende tal i Danmark er på 2,5 procent, og som har fået den danske regering til at indfører nye restriktioner fra onsdag. For en uge side var tallet i Danmark på blot 1,5 procent.

I Polen bliver man kun testet, hvis man har flere symptomer på covid-19 syge. Ellers skal man selv betale for testen. Derfor det relative lave antal test.

Værst i Warszawa

Stigning i antallet af smittede er størst i byerne; Warszawa (609), Szczecin (529) og Poznan (424).

Dagens tal bringer det samlede antal smittede i Polen op over en million – helt præcist 1.067.870.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

92 er døde

Dagens antal døde med covid-19 i kroppen er også lavt med 92 personer. I alt er 20.181 polakker nu døde med covid-19 i kroppen. Rekorden under hele pandemien er 676 døde på et døgn.

Indlagte og raske

Der er i dag 19.917 personer indlagt med covid-19 på polske hospitaler, 1.886 af dem i respirator. 231.300 mennesker er i karantæne. 722.446 personer er blevet erklæret raske, efter at have være covid-19 syge.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Corona-smitte i Polen fordelt på regioner. Grafik: Onet.