Parlament skal stemme om nye stramninger af abortlov

Abortlov
Polske aktivister har afleveret over 150.000 underskrifterne mod abort. Nu har det polske parlament tre måneder til at behandle forslaget. Foto: ZIR.

WARSZAWA: Polens parlament skal tage stilling til yderligere stramninger af den i forvejen meget kontroversielle abortlov.


Polens parlament skal tage stilling til nye stramninger af den i forvejen udskældte abortlov. Det er konsekvensen af en underskriftindsamling, der kræver et total abortforbud.

En gruppe af abort-modstandere har samlet over 150.000 underskrifter, og dermed er det polske parlament tvunget til at behandle forslaget.

Underskrifterne er onsdag blev afleveret i det polske parlament af aktivister fra ZIR, der arbejder for liv og familie værdier, skriver det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Stram abortlov

– Vi mødes i dag for at fejre, at det polske folk går ind for livet og ikke ønsker, at beskyttelsen af ​​livet skal være tomme ord.

– Vi er glade for, at så mange mennesker kræver beskyttelse af ufødte børn, siger Kaja Godek fra ZIR.

I forslaget til en stramme abortlov, skal det også kunne give to års fængsel, hvis man udbreder budskabet om abort. Nu er det op til det polske parlament at afgøre forslagets videre skæbne.

Fremkalder protester

Netop abortspørgsmålet og ændringer i den eksisterende abortlov, har fremkaldt de største demonstrationer i Polen i nyere tid. Polen har i forvejen en af Europas mest restriktive abortlovgivninger.

Ifølge den polske grundlov, har parlamentet nu tre måneder til at behandles forslaget.

LINK: Abortmodstanderorganisationen ZIR

 

Var det en nyhed du kunne bruge til noget?
Du kan sikre at der kommer endnu flere af slagsen ved at støtte polennu.dk. Vi har ikke en betalingsmur – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så støt os økonomisk. Så lover vi til gengæld flere nyheder. Er du klar? Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.

Det vil være en stor hjælp – på forhånd tak.

Støt polennu.dk og få mere viden