Parlamentet godkender ny polsk koalitionsregering

  Polske_parlament_gav_en_tillidserklæring_til_den_nye_regering_under_premierminister_Donald_Tusk

  Et flertal stemte for Donald Tusks nye koalitionsregering. Foto: Matthew Roginski.


  WARSZAWA: Et knebent flertal på ti medlemmer, har godkendt den nye polske regering med statsminister, Donald Tusk i spidsen.


  Polens parlament har godkendt den nye regering med et knebent flertal.

  Ud af de 460 medlemmer, stemte 234 medlemmer for Donald Tusks koalitions-regering, mens 211 stemte imod. Grundet særlige bestemmelser i den polske valglov, skal der kun 224 stemmer til at opnå flertal.

  130 spørgsmål

  Før afstemningen svarede Donald Tusk på 130 spørgsmål fra medlemmerne, efter han præsenterede regeringens fire-års plan fredag.

  Udvandrede i protest

  Hen mod afslutningen af debatten, forlod flere medlemmer fra Lov og Retfærdighedspartiet parlamentssalen, da Donald Tusk kom med bemærkninger, om at de voldelig optøjer der fandt sted den 11. november i Warszawa, hvor mange politifolk blev såret, var udført af hooligans grupper, der bakkes op af Lov og Retfærdighedspartiet.

  Kræver beviser

  På et pressemøde efter mødet i Sejmen, sagde Lov og Retfærdighedspartiets (PiS) leder, Jaroslaw Kaczynski, at statsministeren er en løgner, og han skal komme med beviser for, at hans parti har noget med de voldelig optøjer at gøre.

  Parlamentsmedlemmer fra PiS sagde under debatten, at statsministeren ikke har en klar vision for landets udvikling.