Partikontor evakueret efter bombetrusler

  abw_politi_special_styrker_polen_polsk

  Bombetrusler mod Det Polske Bondepartis (PSL) kontorer, har betydet at mere end 200 mennesker er blevet evakueret tirsdag. Truslen indeholdt en advarsel til PSL-medlemmerne om, ikke at samarbejde med oppositionspartiet Borgernes Platform. Arkivfoto.


  RZESZOW: Tirsdag modtog parlamentsmedlemmer fra et oppositionsparti bombetrusler. Mere end 200 er evakueret fra partikontorer.


  Alle parlamentsmedlemmer for det Polske Bondeparti (PSL) modtog tirsdag formiddag bombetrusler ind i deres indbakke på mail.

  I e-mailen skriver terroristen til PSL-medlemmerne, at der vil sprænge en bombe klokken 13. Derudover indeholdt teksten en besked om, at partiet skal stoppe sit samarbejde med partiet Borgernes Platform. De polske oppositionspartier har dannet en fælles liste til Europa og parlamentsvalgene i år. Det er dette samarbejde, som skal få bondepartiet til at droppe fællesskabet med oppositionen. PSL og PiS står stærkt i flere områder – særligt mod øst og i landdistrikterne.

  Politi hurtigt fremme

  Efter det tragiske mord på borgmesteren i Gdansk, er politiet (Polens justitsminister, red.) begyndt at tage trusler mod oppositionsmedlemmer alvorligt. På PSL-kontoret var politi, ambulancer, bombeeksperter og hunde, hurtigt på stedet. 190 mennesker blev bragt i sikkerhed i Rzeszow, og mere end 20 personer er evakueret andre steder.

  Politi og bombeeksperter har sammen med hunde gennemgået PSL-partikontorerne, men har ikke fundet nogen spor af bomber.