PiS: Smolensk-rapporten er fyldt med løgne

macierewicz

Medlem af Sejmen for Lov og Retfærdighed (PiS) Antoni Macierewicz mener at den officielle polske rapport om Smolensk-ulykken er russisk propaganda. Arkivfoto.


WARSZAWA: Få timer efter den officielle polske Smolensk rapport forelå, blev der rejst voldsom kritik af indholdet fra oppositionen i Polen.


– Det er ikke en rapport, det er bare Millers (Polens indenrigsminister) løgne, sagde medlem af Sejmen for Lov og Retfærdighed (PiS) Antoni Macierewicz efter udgivelsen af den officielle polske rapport om Smolensk-ulykken.

Minister afgang

Den tidligere forsvarsminister Janusz Zemke fra Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) sagde, at han mener den nuværende polske forsvarsminister Bogdan Klich bør trække sig, efter udgivelsen af rapporten.

Russisk pr

Macierewicz sagde, at enhver der læser rapporten vil se, at Polen var ene-ansvarlig for præsidentens død, og at der kun gøres meget lidt af Ruslands rolle i begivenhederne. Han mener Smolensk-rapporten er ren russisk propaganda.

Fylder i valgkamp

Pawel Poncyljusz fra PiS-udbryderne, Polen Kommer Først (PJN), beklagede sig over, at rapporten ville dominere optakten til efterårets valg i Polen, så vigtige emner i valgkampen som skatter og regeringens ’uindfriede løfter’ kommer for meget i baggrunden.