Polak igen overfaldet i England

  polak_overfaldet_britisk_politi

  Britisk politi og myndigheder ser med stor alvor på hadforbrydelser mod polakker, men siden det britiske nej er antallet af overfald på polakker i England steget markant. Arkivfoto.


  TELFORD: En 21-årig polsk mand er blevet skåret i halsen med en flaske, efter at tre mænd havde hørt ham tale polsk i England.


  En ung polsk mand blev i weekenden udsat for hadforbrydelse i den engelsk by Telford. Den 21-årige polak blev overfaldet af tre mænd, da de hørte han talte polsk.

  Smadret flaske

  De tre gerningsmænd tog en flaske som de smadrede, hvorefter de skar den unge polak i halsen. Offeret kom på hospitalet, men meldes udenfor livsfare. Britisk politi betegner hændelsen som en hadforbrydelse.

  Stigning i vold

  Antallet af hadforbrydelser overfor polakker er steget voldsomt i England, efter at briterne besluttede sig for at forlade EU i juni. Den polske regering har den seneste tid har møder med de engelske myndigheder, for at hindre og forebygge nye angreb på polakker.

  Lover indsats

  Den britiske regeringschef har lovet sin polske kollega Beata Szydlo, at briterne vil gøre alt for at hindre den type forbrydelser.