Polak overtager tre danske direktørers arbejde

  polak_til_tops

  Den polske direktør, Abdelmottaleb Doulan der er født i Tunesien, erstatte tre medlem af direktionen i dansk-polsk selskab. Den polske direktør blev uddannet her på det Tekniske Universitet i Lodz i centrum af Polen. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: En polsk direktør, der er født i Tunesien, har overtaget ledelsen i dansk-polsk koncern, og de tre danske direktionsmedlemmer er røget ud.


  Koncernen Cemat har udpeget en ny administrerende direktør for selskabet, der tidligere hed Topsil. Han erstatter alle tre medlemmer af direktionen som led i Cemats strategi om at trimme selskabet, oplyser selskabet til fondsbørsen, skriver Børsen.

  Polsk direktør

  Den nye direktør er polsk og hedder Abdelmottaleb Doulan. Han har været en del af Cemat-koncernen de seneste fem år, og kan nu indtage chefstolen.

  Han er i forvejen administrerende direktør for den polske ejendomsforretning Cemat 70 S.A., ligesom han er topchef for det frasolgte selskab Topsil Global Wafers i Polen.

  Naturligt skridt

  – Eftersom Cemat 70 S.A. er den eneste aktivitet i Cemat, og Cemat ikke har andre ansatte, er udnævnelsen af Abdelmottaleb Doulan et naturligt skridt, der samtidigt sikrer, at organisationen i det danske holdningsselskab er så lean og effektiv som muligt, siger bestyrelsesformand Jens Borelli-Kjær i meddelelsen.

  Født i Tunesien

  Abdelmottaleb Doulan er født i Tunesien, men har boet i Polen i mere end 25 år og er polsk statsborger. Han er udannet ingeniør fra det Tekniske Universitet i Lodz i Polen.
  Cemat omsatte sidste år for 287 millioner danske kroner, og havde 342 ansatte.