Polak stoppede morderen i Strasbourg

  polak_doed_efter_redningsforsoeg

  Den 36-årige polak Bartosz Niedzielski fra Katowice stoppede morderen i Strasbourg og hindrede dermed, at skyderierne kostede flere menneskeliv. Søndag døde polakken af sine kvæstelser, efter at være blevet skudt i hovedet af den 29-årige gerningsmand. Privatfoto.


  KATOWICE: En 36-årig polak stoppede morderen i Strasbourg, og reddede dermed flere fra at blive skudt. Søndag døde han selv af sine kvæstelser.


  Den 29-årige franske gerningsmand, der gik amok den 11. december i Strasbourg, blev stoppet af en polak og en italiener, da han var på vej ind på et musiksted i byen for at skyde omkring sig. Denne indgriben gav vagterne muligheden for at blokere døren til de mange musik glade mennesker, og dermed blev mange liv formentlig skånet. Søndag døde polakken af sine kvæstelser, efter at han blev ramt af skud i hovedet fra gerningsmanden.

  Flyttet til Frankrig

  Den heltemodige polak er den 36-årige Bartosz Niedzielski fra Katowice. Han har sammen med sin mor boet i Strasbourg de seneste tyve år. Oplysninger om Bartoszs død blev søndag givet på Facebook af hans bror, Jakub Niedzielski.

  – Min bror Barto Pedro Orent-Niedzielski har mistet livet.

  – Bartek var taget til koncert i byen. Før koncerten begyndte, stod Bartek og hans ven, en italiensk journalist og to af musikerne foran indgangen til spillestedet. De var gået ud for at ryge, da de så manden med pistol og kniv. Vi ved fra vidner på stedet, at de forsøgte at overmande ham. Og takket være dem blev døren til spillestedet lukket, og gerningsmanden kunne ikke komme ind. Ellers ville det være endt i en ren massakre. Det ville have været endt som i Bataclan-klubben i Paris, hvor terroristerne skød folk dyr, skriver den afdødes bror.

  Historien bekræftes også af myndighederne og flere internationale medier.

  Fem dræbte

  Den 29-årige franskmand myrdede fem mennesker og sårede ti. Gerningsmanden havde i forvejen 27 domme på samvittigheden. Den første dom faldt da han var 13 år gammel, og han er dømt for både vold og tyverier. Han har modtaget domme i Frankrig, Tyskland, Schweiz og Luxembourg.