Polak vinder VM-bronze i speedway

bartosz_zmarzlik_speedway_bronze_vm_2016

Bartosz Zmarzlik fra Szczecin er verdens tredje bedste kører, ligesom han er verdensmester I speedway for hold. Den 21-årige polak kører til daglig for den polske klub Stal Gorzow Wielkopolski. Foto: SWC.


MELBOURNE: Polens 21-årige Bartosz Zmarzlik er verdens tredje bedste til speedway efter en stor præstation ved VM i Australien.


Den polske speedwaykører Bartosz Zmarzlik fra Szczecin har vundet bronze ved sæsonens sidste VM løb I Australien.

Vinder VM for fjerde gang

Verdensmesteren blev for fjerde gang amerikaneren Greg Hancock efterfulgt af briten Tai Woffinden der fik sølv med ni point mindre end amerikaneren og to point mere end den 21-årige polak.

Dansker skadet

Den tidligere verdensmester Nicki Pedersen måtte udgå af VM-kampen med en alvorlig skade ved et tidligere løb, men endte på en samlet 13. plads i verden.

Dansker glæde

Til gengæld gik det overraskende godt for en anden dansk kører, Niels-Kristian Iversen. Den femdobbelte danske mester har haft en skidt sæson, men ved Grand Prixet i Polen for tre uger siden gjorde han et stort comeback, og fik pustet liv i drømmer om en plads i VM-serien. De otte bedste i verden går videre. Danskeren fik 12 point med sig fra Australien, og det er lige netop nok til at komme med i VM-serien i næste sæson med en samlet 8. plads og 91 point.

Samlet VM-stilling

1. Greg Hancock, USA: 139 point
2. Tai Woffinden, Storbritannien: 130 point
3. Bartosz Zmarzlik, Polen: 128 point
4. Chris Holder, Australien: 126 point
5. Jason Doyle, Australien: 123 point
6. Piotr Pawlicki, Polen: 99 point
7. Antonio Lindbäck, Sverige: 93 point
8. Niels-Kristian Iversen, Danmark: 91 point