Polakker får priser ved World Press Photo 2010


  OPDATERET: De polske fotografer Tomasz Gudzowaty og Filip Cwik har vundet i den internationale og prestigefyldte World Press Photo konkurrence.


  To polakker har vundet ved den 54. konkurrence om World Press Photo 2010.

  Tomasz Gudzowaty, der er fotograf ved Focus Fotoagentur, har vundet en andenplads i kategorien Sport med fotoserien: Mexico Car Frenzy. Det er ikke første gang, at Gudzowaty vinder i den prestigefyldte konkurrence. Det gjorde han også i 1999, i 2000, to gange i 2003 og igen i 2006, 2008 og 2009.

  SE BILLEDER
  Eksternt link: World Press Tomasz Gudzowaty


  Smolensk-pris

  Filip Cwik, der er fotograf for den polske udgave af Newsweek, fik en tredjeplads i kategorien Mennesker i Nyhederne, med en serie om landesorgen i Polen efter den polske præsident Lech Kaczynski og 95 andre højtstående polakker omkom ved i flystyrt i Smolensk den 10. april.

  Cwiks billeder er i sort/hvid og viser polakker, der gik på gaderne for at mindes ofrene for Smolensk flyulykken.

  SE BILLEDER
  Eksternt link: World Press Filip Cwik

  World Press Photo er den mest prestigefyldte internationale konkurrence for pressefotografer. Næsten 6.000 fotografer, fra 125 forskellige lande, har deltaget i årets konkurrence. Prisuddelingerne finder sted i april.

  Udenrigsminister vinder

  Hidtil syv polakker har fået tildelt prisen, herunder Tomasz Gudzowaty, Filip Cwik, Kacper Kowalski, Rafal Milach Witold Krassowski, Maciej Skawinski og Polens nuværende udenrigsminister og tidligere journalist Radek Sikorsk er også blandt de tidligere polske prisvindere.

  I Danmark kåres Årets Pressefoto 2010 i marts.