Polakker har brugt mange penge på julegaver

  indkobcentrum

  Polakker bruger penge på julegaver som aldrig før, og har overgået både tyskere og englændere i gavmildhed.


  WARSZAWA: Polakkerne har købt flere julegaver i år end briterne og tyskerne, skriver avisen Dziennik Gazeta Prawna.


  Ifølge konsulentfirmaet Delloite vil polakkerne i gennemsnit bruge 1.800 zloty på julegaver. Blandt de spurgte personer ville mere end 34 procent køber kosmetik, som er den mest populær julegave. 30 procent vælger bøger, 21 procent tøj og 7 procent elektronisk udstyr. Undersøgelsen viser også, at polakkerne sjældent skriver smykker på sin indkøbsliste, som til gengæld er populære i andre lande. Unge får ofte mp3-afspiller eller mobiltelefoner.

  Chefen for Silesia City Centers siger, at mere end 70 procent af kunderne køber gaver på udsalg, der i mange butikker allerede begyndte den 15. november.

  Kun 1 procent tager et lån

  I Pentor instituts meningsmåling viser også, at 76 procent af polakkerne, køber deres julegaver for penge de har. Kun 3 procent af polakkerne vil købe på kredit, skriver det polske dagblad Rzeczpospolita.

  Overfyldte butikker i december

  Både trafikken i online webbutikkerne og antallet af kunder i polske indkøbscentre viser, at julehandlen først for alvor starter i december. Mange polakkerne er ikke tilbøjelige til at købe julegaver i god tid. Som det fremgår af undersøgelsen har de fleste svarpersonerne planlagt at købe julegaver i første halvdel af december – op til 46%. Det er tiden, når butikkerne er mest overfyldt. Men der er stadig 63 procent af svarpersonerne, der venter til sidste øjeblik og haster til butikkerne kun et par dage før julen.