Polakker kan smide corona-masken fra på lørdag

Smittede i Polen
Der er ingen døde i Polen i dagens corona-tal, og der er kun 52 nye covid-19 smittede. Mange af de polske restriktioner er ophævet. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: Polens statsminister har meddelt, at kravet om at tildække mund og næse i det åbne rum, annulleres fra på lørdag den 30. maj.


Onsdag har den polske statsminister Mateusz Morawiecki meddelt flere lempelser af corona-reglerne i Polen. Kravet om at tildække næse og mund udendørs med f.eks. en maske, bortfalder fra på lørdag.

Regeringschefer har også meddelt, at fitnesscentre, svømmehaller og andre indendørs sportsaktiviteter må åbne igen fra den 6. juni. Det bliver også tilladt, at være op til 150 personer forsamlet.

22.303 corona-smittede

Det samlede antal covid-19 smittede stiger fortsat i Polen, om end stigning er koncentreret om tre regioner. Tirsdag aften var der 22.303 smittede, og 1.025 corona-relaterede dødsfald.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

På nedenstående link kan man følge de polske corona-krise regler på dansk, og følge faserne i den gradvise normalisering af det polske samfund.

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

Flere corona-nyheder fra Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.